TRUMPOV PRVI INTERVJU NAKON IZBORA: "Želio bih podnijeti jednu veliku lijepu tužbu"

Trump nije priznao rezultate predsjedničkih izbora, dok demokratski kandidat Joe Biden, koji je proglašen za pobjednika, najavljuje formiranje kabineta i preuzimanje dužnosti u januaru.

  • Svijet

  • 29. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 1

Predsjednik SAD Donald Trump je izjavio, u svom prvom intervjuu nakon izbora, da može biti teško da pred Vrhovnim sudom iznese svoje tvrdnje o izbornoj prevari.

Donald Trump je za Fox News govorio o svojoj pravnoj strategiji i nadi da će okrenuti izborni rezultat u svoju korist.

"Problem je u tome što je teško doći do Vrhovnog suda", rekao je Trump u telefonskom intervjuu.

Kritikovao je sudije zbog odluka o njegovim pravnim prigovorima na izborni proces i rezultate.

Želio bi, kako je rekao, "da podnese jednu veliku lijepu tužbu". "Imamo izjave, imamo stotine i stotine pisanih izjava pod zakletvom", tvrdi predsjednik.

"Pokušavamo da predstavimo dokaze, a sudije nam to ne dozvoljavaju", rekao je Trump.

Poručio je da će nastaviti da se bori protiv izbornih rezultata. "Moje mišljenje se neće promijeniti u narednih šest mjeseci", istakao je Trump.

Trump nije priznao rezultate predsjedničkih izbora, dok demokratski kandidat Joe Biden, koji je proglašen za pobjednika, najavljuje formiranje kabineta i preuzimanje dužnosti u januaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...