USRED NAJVEĆE KRIZE I BROJNIH KRITIKA: Ova kompanija će radnicima podijeliti bonuse, iznose čak...

Kompanija je krajem maja ukinula dodatak od dva dolara po satu stotinama hiljada zaposlenih u njenim magacinima i distributivnim centrima.

  • Ekonomija

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 0

Američki onlline trgovac Amazon isplatit će jednokratno praznične bonuse u iznosu od 300 dolara zaposlenima koji pakuju i isporučuju robu.

Kompanija se na taj potez odlučila nakon što se suočila sa sindikalnim i drugim kritikama zbog ukidanja ekstra naknada za rad u rizičnim okolnostima zbog pandemije Covida-19.

Kompanija je saopštila da će radnicima sa punim radnim vremenom isplatiti bonuse od 300 dolara, a honorarcima 150 dolara ako u tom gigantu za e-trgovinu budu radili tokom cijelog decembra, prenosi agencija “Bloomberg”.

To će Amazon koštati oko 500 miliona dolara, naveo je šef logistike Dejv Klark u blogu na korporativnom web-sajtu.

Kao i mnogi konkurenti u e-maloprodaji, koji nude isplatu ekstra naknada kao podsticaj radnicima da nastave da dolaze na posao tokom pandemije, Amazon je ukinuo tu vrstu mjesečnih bonusa nakon naglog rasta armije tražilaca posla zbog poremećaja u ekonomiji.

Kompanija je krajem maja ukinula dodatak od dva dolara po satu stotinama hiljada zaposlenih u njenim magacinima i distributivnim centrima. U junu je, ipak, isplatila jednokratne bonuse od 500 dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...