JOŠ JEDAN DEBAKL HDZ-a: Čović u UN-u dokazao da je politički trabant

Obraćanja Čovića i Milorada Dodika u UN-u izazvala su oštre reakcije diplomatskog kora najjačih zemalja svijeta. 

  • Politika

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 1

Hrvatska demokratska zajednica, ali i njezini politički sateliti okupljeni oko tzv. HNS-a, nastupom njihovog čelnika Dragana Čovića u online raspravi organiziranoj u ruskoj režiji pred članicama Vijeća sigurnosti UN-a, doživjela je još jedan politički debakl i time još jedanput nanijela štetu hrvatskom narodu u BiH, poručuju iz Hrvatske stranke BiH.

"Umjesto da - pozivajući se na ljudska prava garantirana imperativnim normama međunarodnog prava koja su sadržana i u ustavnim odredbama UN-a - ukaže na probleme u ostvarivanju tih ljudskih i građanskih prava pripadnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Čović se nepotrebnim napadima na visokog predstavnika Valentina Incka još jedanput dokazao kao obični politički trabant, a ne istinski predstavnik hrvatskog naroda pred institucijama međunarodne zajednice", naveli su iz HS-a BiH.

Podsjećamo, obraćanja Čovića i Milorada Dodika u UN-u izazvala su oštre reakcije diplomatskog kora najjačih zemalja svijeta. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...