NERVOZNA REAKCIJA MILORADA DODIKA: "To nisu Oružane snage Bosne i Hercegovine, već..."

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, odgovarajući na pitanja novinara, kazao je kako u Parlamentu BiH neće biti raspravljano o ustavnim promjena, kako je to predložio SDP. Komentirajući godišnjicu Oružanih snaga BiH, poručio je da to nisu snage BiH, već stranih sila.

  • Politika

  • 30. Nov. 2020  30. Nov. 2020

  • 7

Govoreći o prijedlogu SDP-a za ustavne promjene, Dodik je rekao kako "istu priču sluša 20 godina".

"Oni to stalno iz nekog naftalina izvade - jednom SDA, jednom SDP, pa peti ili deseti. Stalno se pokušava ista stvar. To neće biti na dnevnom redu. Mogu imati kakve hoće inicijative. BiH mora održavati suštinu - dva entiteta, tri konstitutivna naroda. Ti razni strijelci, slušao sam daleko veće zahtjeve da se bira jedan predsjednik neposredno. I to je odbijeno i bit će i odbijano u narednih 5-10 i 100 godina. Očito nedjeljom ljudi pokušavaju izazvati malo pažnje kada se ništa ne dešava", rekao je Dodik.

Komentirajući godišnjicu Oružanih snage BiH, Dodik je ponovio kako je "trebalo izvršiti demilitarizaciju".

"To nisu Oružane snage Bosne i Hercegovine, već neke druge strane sile. Žalibože troška koji je ogroman i povećan. Mislim da treba ući u redukciju OSBiH i troškova", rekao je Dodik.

Govoreći o inicijativi člana CIK-a Suada Arnautovića da se ponište izbori u Srebrenici te najavama da bi to i drugi članovi podržali ukoliko bi se poništili izbori u Doboju, Dodik je rekao da je riječ o "špekulacijama".

"Od početka je CIK špekulativan. Izbori u Srebrenici su održani i završeni, nema prigovora koji bi mogli utjecati da budu poništeni. Svaka intervencija govori da je to politički motivisano", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...