ČIRGIĆ PISAO RASTODERU: Da li i dalje podržavate Dritana Abazovića?

"Nakon izbora predstavili ste crnogorskoj javnosti Dritana Abazovića kao političara koji nas vodi u društvo jednakih šansi, kao čovjeka koji će stvoriti društvo kompetentnih, a ne podobnih. Čemu je podobno i kakve šanse nudi društvo čiji su ministri deklarisani četnici - o tome Vas neću pitati", napisao je u otvorenom pismu Adnan Čirgić.

  • Regija

  • 01. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

Adnan Čirgić je crnogorski jezikoslovac, direktor Instituta za crnogorski jezik i jezikoslovlje i glavni i odgovorni urednik časopisa Lingua Montenegrina, a Šerbo Rastoder je ugledni crnogorski historičar.

U nastavku pročitajte Otvoreno pismo koje je Čirgić napisao Rastoderu.

Nema sumnje da kao društveni djelatnik, član Političkoga savjeta Ure i jedan od najpoznatijih savremenih crnogorskih istoričara budno pratite crnogorsku političku scenu. Nema sumnje u to da Vam nije promaklo da je Ura u svim postizbornim dešavanjima mučke ili javno stala uz prosrpske, velikosrpske, anticrnogorske, četničke i pročetničke interese.

Nema sumnje ni u to da bi Vam nekadašnji autor Skrivane strane istorije grdno zamjerio što ste zauzeli stranu koju ste zauzeli.

Nakon izbora predstavili ste crnogorskoj javnosti Dritana Abazovića kao političara koji nas vodi u društvo jednakih šansi, kao čovjeka koji će stvoriti društvo kompetentnih a ne podobnih. Čemu je podobno i kakve šanse nudi društvo čiji su ministri deklarisani četnici - o tome Vas neću pitati.

Ali nakon prećutkivanja otvorene negacije Crne Gore od strane najviših državnih adresa Srbije te implicitne prijetnje silom, bilo bi lijepo kad biste objasnili crnogorskoj javnosti da li Vi lično, a onda i Ura kojoj pripadate, stojite iza onoga što ste pisali do prije koju godinu, a osobito u poznatoj Skrivanoj strani istorije.

Ako pak i dalje vjerujete u sopstvene stavove više no u anticrnogorske i anticivilizacijske poruke srpskoga ambasadora Božovića, premijerke Brnabić i predsednika Vučića, moglo se očekivati da utičete na svoju partiju i novoga crnogorskog oslobodioca i najavljenoga potpredśednika Vlade da se izjasne povodom najnovijih negacija Crne Gore i njene herojske prošlosti.

Nekadašnji Šerbo Rastoder ostvario je društveni ugled i najviše priznanje afirmišući upravo ono što uz podršku njegove stranke negira nova crnogorska vlast. Nekadašnji Šerbo Rastoder bio je član udruženja čiji se glas čuo kad je trebalo braniti ugled, pravo i čast Crne Gore i njenih građana.

Današnji Šerbo Rastoder kao član ustanova poput CANU, što mučke ćute pred novom okupacijom, ili član partija što mučke glasaju za tu okupaciju - samo bruka časno ime nekadašnjega crnogorskog istoričara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...