PROFESOR DEJAN JOVIĆ PRIZEMLJIO VUČIĆA: „Crna Gora izbacivanjem ambasadora Božovića pokazala snagu, Srbija nema ambasadore ni u drugim državama, pa ni u Hrvatskoj…“

Ugledni profesor sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanost Dejan Jović komentirao je aktuelnu situaciju u Crnoj Gori.

  • Regija

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Jović je na Twitteru komentirao odluku crnogorskih vlasti da protjeraju ambasadora Srbije u toj zemlji.

„TV Crna Gora već 20 minuta o Vladimiru Božoviću. DPS ide, vidim, na zaoštravanje po nacionalnom pitanju, i na zaoštravanje s Beogradom. Vidjet ćemo šta će biti kad dođe nova vlada. Oštra kohabitacija s predsjednikom Đukanovićem - a pitanje je jesu li novi na to spremni?“, napisao je Jović.

„Oko imenovanja novog ambasadora CG u Srbiji teško da će moći da se postigne dogovor svih strana involviranih u proces. Zato treba očekivati duži period bez ambasadora. Ali, Srbija danas nema ambasadore u mnogim zemljama, pa ni u Hrvatskoj, gdje nije bilo nikakvih izbacivanja“, poručio je Jović.

„Odlazeća vlast u Crnoj Gori izbacivanjem srpskog ambasadora pokazuje da odlaze jaki, da se ne plaše. Novoj vlasti su ubacili vrući krumpir u ruke, očekujući da time prodube razlike između nove vlade i nezadovoljnih partija u formalno vladajućoj koaliciji. Zanimljivo”, napisao je Jović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...