„TO JEDNOSTAVNO NEMA SMISLA…“: Slavna glumica ogorčena, jer je mlađa kolegica dobila nagradu Oscar

Publika je prošle godine smatrala kako je zaslužila "zlatnog kipića" za ulogu u filmu "The Wife", ali je nagrada za najbolju glumicu otišla u ruke Olivije Colman za ulogu u filmu "The Favourite".

  • Show

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Slavna glumica Glenn Close već je sedam puta bila nominirana za Oscara, a i ove je godine u toj prestižnoj utrci, zahvaljujući filmu "Hillbilly Elegy".

Publika je prošle godine smatrala kako je zaslužila "zlatnog kipića" za ulogu u filmu "The Wife", ali je nagrada za najbolju glumicu otišla u ruke Olivije Colman za ulogu u filmu "The Favourite".

image Foto: Profimedia

Sedamdesettrogodišnja Glenn o Oscarima se raspričala u intervjuu za "ABC News" te otkrila da joj i dan-danas nije jasno kako je kipić 1999. godine otišao u ruke Gwyneth Paltrow.

"Velika je čast biti nominiran od struke. Ali, opet, nikad nisam mogla razumjeti kako mogu uspoređivati neke izvedbe. Sjećam se godine kad je Gwyneth Paltrow dobila nagradu umjesto fantastične glumice iz filma ‘Central Station‘ i pomislila sam: 'Što? Ovo nema smisla!'"

Ovim komentarom Glenn je mislila na glumicu Fernandu Montenegro koja je za film "Central Station" dobila više nagrada na festivalima diljem svijeta, ali ne i Oscara, koji je otišao u ruke Gwyneth Paltrow za film "Zaljubljeni Shakespeare".

image Foto: Profimedia

Iste su se godine za nagradu najbolje glumice borile i Cate Blanchet i Meryl Streep, a mnoge je uzrujalo što je "Zaljubljeni Shakespeare" dobio i nagradu za najbolji film, umjesto odličnog uratka "Spašavajući vojnika Ryana".

"Tako da mislim da pobjeda ima više faktora... Koliko su novca uložili u to da film bude poznatiji javnosti. Mogla bih filozofirati o tome kad bi me to brinulo", zaključila je Glenn.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...