MANJINE U HRVATSKOJ ODLUČILE: Podrška Jandrokoviću za predsjednika Sabora (VIDEO)

Zastupnici Domovinskog pokreta ponavljaju da ne mogu biti dio većine u kojoj bi bila i stranka srpske nacionalne manjine SDSS.

  • Regija

  • 26. Apr. 2024  

  • 0

U emisiji Poligraf Hrvatskog radija Armin Hodžić je potvrdio da će Klub zastupnika nacionalnih manjina dati podršku HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora.

"Prvo što nam slijedi je konstituiranje Sabora i izbor predsjednika. Tu je bio jedini konkretan prijedlog HDZ-a za izbor Gordana Jandrokovića uzimajući u obzir da su oni dobili najveću volju birača na ovim izborima. Dosad smo iz kluba zastupnika nacionalnih manjina smo vrlo jasno i konkretno komunicirali svoja stajališta - da ćemo biti jedinstveni unatoč svim medijskim napisima da će biti podjela u klubu zastupnika manjina. Jučer smo potvrdili da smo jedinstveni", ustvrdio je na Hrvatskom radiju Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke, albanske, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine, prenosi Stav.ba.

'Dosadašnja suradnja vladajuće s nacionalnim manjinama je bila više nego odlična. Takva suradnja će se nastaviti i u trećem mandatu, to je sigurno. Sve ono što smo zajedno napravili, mislim da je bilo na obostranu korist svih i tako ćemo nastaviti', rekao je Damir Habijan iz HDZ-a.

'Sa svima smo spremni razgovarati, osim s SDP-om, Možemo i Mostom, iz vrlo jasnih razloga', dodao je.

"Mi smo već rekli, znači, Klub nacionalnih manjina sigurno će biti jedinstven i da ćemo se držati zajedno onako kao što smo se držali svih dosadašnjih godina, rekao je dan ranije Veljko Kajtazi, izabrani zastupnik nacionalnih manjina.

Zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi potvrdio je za Hrvatski radio da su zastupnici manjina na današnjem sastanku jednoglasno podržali Gordana Jandrokovića iz HDZ-a za budućeg predsjednika Sabora.

Nije želio odgovoriti znači li to da će svih 8 manjinskih zastupnika biti dio vladajuće većine koju bi činili HDZ i Domovinski pokret.

Podsjetimo, zastupnici DP-a ponavljaju da ne mogu biti dio većine u kojoj bi bila i stranka srpske nacionalne manjine SDSS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...