POLITIČKI POTRES U REPUBLICI SRPSKOJ: Nešićeva čistka Dodikovih kadrova, nakon brojnih smjena unutar stranke, Darko Banjac napustio DNS…

Darko Banjac, šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sekretar ove stranke, napustio je DNS.

  • Politika

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

"Nakon smjene četiri potpredsjednika, ja kao generalni sekretar DNS-a podnosim ostavku na to mjesto. Nešić (predsjednik DNS-a) i ja imamo dijametralno različite stavove o kojima ćemo mirno razgovarati u narednom periodu. Ja nisam više član DNS-a, ne mogu ni biti šef Kluba DNS-a", kazao je Banjac.

Zbog kršenja stranačke discipline, ali i nepoštivanja odluka vrha stranke, predsjednik DNS-a Nenad Nešić jučer je smijenio tri potpredsjednika stranke. Potvrđeno je da su smijenjeni Đorđe Popović, Ognjen Tadić i Dragomir Jovičić.

Oni nisu isključeni iz članstva DNS-a, ali jesu iz rukovodstva stranke.

Popoviću, koji je, ujedno, i ministar saobraćaja i veza RS-a, zamjeraju se i prijetnje upućene novoizabranom odborniku DNS-a Savi Popiću u Bijeljini.

Sam Đorđe Popović je preko medija poručio da pojedinim aferama predsjednik stranke Nenad Nešić pokušava da ga diskredituje da bi zadržao većinu u Predsjedništvu, koje se, inače, treba sastati tokom ove sedmice.

Nakon izbora DNS je na prekretnici: jednu frakciju snažno opoziciono vodi Nenad Nešić, dok provladinu frakciju, za saradnju sa SNSD-om, zastupaju Ognjen Tadić, Darko Banjac...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...