POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Zapadnohercegovački kanton uveo ograničenje kretanja, što znači...

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Zapadnohercegovačkom kantonu, Štab civilne zaštite danas je donio naredbu o ograničavanju kretanja na prostoru tog kantona od 23 do 5 sati.

  • Vijesti

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Naredba stupa na snagu sutra i trajat će 15 dana, saopćio je na konferenciji za medije u Širokom Brijegu premijer ZHK Zdenko Ćosić.

On je pojasnio da su naredbe donijeli zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u tom kantonu, odnosno zbog porasta smrtnosti.

Ministar zdravstva ZHK Tomislav Pejić precizirao je kako je epidemiološka situacija u tom kantonu pogoršana u vidu 87 novozaraženih u posljednja 24 sata. Kako je rekao, prenosi BHRT, na području tog kantona trenutno su 622 osobe zaražene koronavirusom, a u posljednja 24 sata od posljedica zaraze tim virusom preminula je jedna osoba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...