JE LI MOGUĆE?: Najbliži saradnik desničara i konzervativca Viktora Orbana uhapšen na gej orgijama u Bruxellesu

Jedan od osnivača mađarske vladajuće stranke Fidesz Jozsef Szajer, koji je u nedjelju iznenada podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, potvrdio je da je učestvovao na gej zabavi za vrijeme policijskog sata u Bruxellesu.

  • Svijet

  • 01. Dec. 2020  01. Dec. 2020

  • 0

Szajer je u saopćenju rekao da je prekršio belgijske mjere protiv pandemije koronavirusa i izvinio se svojoj porodici, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i Szajera i zasad nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno zbog toga što su u petak navečer bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola. 

Dva dana poslije, Szajer je dao iznenadnu ostavku predsjedniku Europskog parlamenta, u koji je biran četiri puta.

Jedan od najbližih Orbanovih saradnika

Szajer je jedan od najbližih saradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član komisije koja je pripremala nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora štititi brak kao zajednicu muškarca i žene.

Krajem devedesetih je studirao na Oxfordu kao stipendist Fondacije Georgea Sorosa, kojeg Orban i Fidesz optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva. 

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak navečer u vrijeme policijskog sata, koji je u glavnom gradu Belgije i sjedištu europskih institucija na snazi od 22 do 6 sati.

Organizirana je na prvom spratu zgrade iznad gej bara "Le Detour" u samom centru Bruxellesa, neposredno kod gradske vijećnice.

Pokušao pobjeći

List "Derniere Heure" objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je učestvovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o partiju na kojem su većinom bili muškarci.

Kada je policija upala, više učesnika je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se povrijedio. Riječ je o zastupniku Europskog parlamenta koji se pozvao na zastupnički imunitet, piše "Derniere Heure".

Svi koji su zatečeni na zabavi, novčano su kažnjeni i pušteni.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...