BEGO BEKTIĆ NA SLOBODI: Sva trojica SDP-ovaca uhapšenih u Srebrenici puštena nakon saslušanja…

SIPA je jučer izvršila pretrese na pet lokacija u Srebrenici, među kojima su dvije porodične kuće, zgrada Općine i jedno biračko mjesto, te na jednoj lokaciji u Tuzli.

  • Mini market

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 3

Bego Bektić, predsjednik SDP-a Srebrenica, Muamer Sandžić i Enver Hamzić, koji su jučer uhapšeni zbog sumnje na izborne prevare tokom izbornog procesa u Srebrenici, pušteni su na slobodu.

Kako je potvrđeno iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), njima je bilo određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 24 sata te su u Regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Bektić, Sandžić i Hamzić su osumnjičeni da su počinili krivična djela udruživanja radi izvršenja krivičnog djela pripremanje krivičnog djela falsifikovanja isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka te kršenje biračkog prava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...