NAJTRAŽENIJI FUDBALSKI TRENER U EVROPI OD SUTRA ĆE BITI SLOBODAN: Posebne pohvale dobijao je od...

(...) trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole koji ga naročito cijeni.

  • Zabava

  • 19. Maj 2024  19. Maj 2024

  • 0

Trener Brightona Roberto de Zerbi (44) napustit će ovaj klub na kraju aktuelne sezone, nakon utakmice protiv Manchester Uniteda, saopćio je Brighton.

Italijanski trener stigao je među “galebove” u septembru 2022. godine i stekao reputaciju jednog od najboljih stratega na Otoku, a veliki uspjeh ostvario je plasmanom Brightona u osminu finala Europske lige ove sezone, nakon što je prethodne završio kao sedmi u Premier ligi, prenose agencije.

“Veoma sam tužan što napuštam Brighton, ali sam i ponosan zbog onoga što su moji nogometaši i stručni stožer ostvarili s velikom podrškom svih u klubu tijekom ove dvije historijske sezone. Dogovorili smo se da je ovo moj kraj u Brightonu kako bi klub nastavio raditi prema vlastitim planovima”, rekao je De Zerbi u saopćenju za javnost.

Brighton će sezonu za nama završiti u najboljem slučaju na 10. poziciji na tabeli Premier lige gdje kolo prije kraja ima 48 bodova, koliko ima i Bournemouth, dok Crystal Palace i Wolverhampton imaju po 46.

Italijanski stručnjak se prethodnih godina povezivao s velikim brojem klubova poput Barcelone, Manchester Uniteda, Liverpoola i Bayerna iz Münchena, dok je posebne pohvale dobijao od trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole koji ga izuzetno cijeni.

De Zerbi je tokom trenerske karijere vodio Darfo Boario, Foggiju, Palermo, Benevento, Sassuolo i Šahtar iz Donjecka prije nego što je stigao u Brighton. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...