TRIVIĆKA SATRALA VLAST U RS-u, A ONDA SE NADOVEZAO STANIĆ: "Vila Jahorina ostala da raste"; "Vi ste Dodikove krpe kojima..."

"...mete šta stigne."

  • Politika

  • 02. Dec. 2020  02. Dec. 2020

  • 0

"Vama je novac kao krompir, tako se ophodite prema javnom novcu. Iz ovog budžeta ne vidim nigdje da se Vlada malo stisla. Smanjena stavka za finansiranje deficitarnih zanimanja. Haj'mo smanjiti studentima deficitarnih zanimanja pomoć. Smanjen tekući grant za naučna istraživanja. Auta može, nauka ne može. Helikopter može, knjige ne mogu. E, to su vaši prioriteti i država paradoksa koju stvarate, sve naopako.

Subvencije javnim medijima, ne znam šta da bude, da je pad BDP-a ne znam koliki, one moraju biti pet miliona KM da bi se blatila opozicija, to je državni interes broj jedan. Vila Jahorina ostala da raste, stavka na njoj 620.000 KM za nabavku opreme", poručila je PDP-ova poslanica Jelena Trivić tokom rasprave u NSRS-u o rebalansu budžeta ovog entiteta za 2020. godinu, koji se usvaja po hitnom postupku. 

SDS-ov poslanik Miladin Stanić poručio je kako garantni fond pomaže propalim političkim preduzećima te da vladajuća stranka jedno priča za javnost, a drugo servira kroz budžet te da su nesposobni za bilo kakav napredak: "Vi, gospodo, RS zadužujete manijački, neodgovorno, nestručno, a da prethodno ništa niste u stanju da uradite unutar poboljšanja ekonomskih odnosa u RS-u, imajući u vidu potrebu da se javni sektor potpuno reorganizuje, koji neće na godišnjem nivou trošiti 25 miliona KM za stručnu pomoć, a ne čudi to šta ste sve naprimali tu. Vi ste RS pretvorili u lakrdiju. Vi ste Dodikove krpe kojima mete šta stigne."

(SB/Buka) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...