SPECIJALCI INTERVENIRALI U POSLJEDNJI ČAS: Spriječeno ubistvo u Podgorici, uhapšen Beograđanin...

Iz Ambasade Srbije za "Dan" je nezvanično saopšteno da su pozvani sinoć u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje, jer im je predočeno da se radi o predmetu s oznakom tajnosti.

  • Hronika

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili su prekjučer u Podgorici državljanina Srbije Srđana Vušurovića, koji se sumnjiči za planiranje likvidacija, saznaje "Dan".

On je sinoć saslušan u specijalnom tužilaštvu, gdje je negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret i optužio policiju da ga je tukla kako bi iznudila priznanje.

Zbog toga je tražio da u tužilaštvo dođe neko iz Ambasade Srbije kako bi bio siguran da će tužilac konstatovati povrede.

Iz Ambasade Srbije za "Dan" je nezvanično saopšteno da su pozvani sinoć u tužilaštvo tim povodom, ali da ne mogu da iznose detalje, jer im je predočeno da se radi o predmetu s oznakom tajnosti.

Vušurović je sinoć oko 21 sat bio i u Urgentnom centru, gdje je ljekar sačinio izvještaj, a prema nezvaničnim saznanjima "Dana", imao je povrede ispod očiju u vidu podliva. Nije poznato da li je povrede zadobio u policiji, kako to on tvrdi, ili ranije.

Prema saznanjima "Dana", policija je dobila dojavu da se ispred zgrade u blizini Vezirovog mosta, u kojoj živi osoba za koju se vjeruje da je bila meta, nalazi sumnjiva osoba.

Pripadnici specijalnog tima odmah su došli i legitmisali mlađu osobu koja je kod sebe imala dokumenta na ime Srđan Vušurović. Oduzeli su mu torbicu i pronašli pištolj bez fabričkog broja.

Nekoliko minuta kasnije, tuda je prošao i mladić koji je, navodno, trebalo da bude likvidiran.

Vušurović je upravo u tim momentima uhapšen, a pripadnici policije su se uputili ka štek-stanu, gdje je boravilo ovo lice, za koje se vjeruje da je blizak škaljarskom klanu.

Tokom saslušanja u policiji, Vušurović je rekao da nema veze sa planiranjem ubistava, kao i da ne poznaje mladića koji je, prema sumnjama policije, trebalo da bude meta.

Dan kasnije je predat specijalnom tužiocu, a saslušanju je, pored branioca, prisustvovao i specijalni tužilac Saša Čađenović.

Pošto se radi o tajnoj istrazi, sinoć nije bilo moguće dobiti više informacija o tome šta se sve stavlja na teret osumnjičenom, osim pokušaja ubstva i nedozvoljenog držanja oružja.

Kroz ranije aktivnosti usmjerene protiv suprotstavljenih članova organizovanih kriminalnih grupa, kriminalistička policija je, s organizacionim jedinicama Uprave policije i tužilaštvima, spriječila izvršenje većeg broja likvidacija, nešto više od 44 planirana ubistva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...