NADOGRADNJA KOJA NIJE BILA NAJAVLJENA: Vlasnicima starijih iPhonea stigla dobra vijest

Ta nenajavljena nadogradnja za popularne smartfone uključuje velik pomak u kvalitetu videopoziva putem aplikacije FaceTime.

  • HiTec

  • 04. Dec. 2020  04. Dec. 2020

  • 0

Apple nam nije rekao za jednu veoma dobru nadogradnju koju smo dobili u paketu s najnovijom nadogradnjom na iOS 14.2. FaceTime pozivi, prema izvještaju "MacMagazinea", od sada rade u 1080p i na starijim iPhoneima. Apple je, naime, ažurirao stranicu za usporedbu proizvoda iPhone 8, X, XR, XS, SE i 11 (uključujući Max i Pro verzije) na kojoj sad piše da podržavaju 1080p preko Wi-Fija (za razliku od dosadašnjeg 720p), prenosi zagrebački Tportal.

Ako se na FaceTimeu odlučite da niste na WiFiju, smartfon će i dalje koristiti nižu rezoluciju osim ako oba sagovornika ne koriste iPhone 12, koji je višu rezoluciju podržavao od dana izlaska, čak i vani ako je spojen na 5G, objašnjava "Verge".

Jedna stvar koja nije jasna je zašto Apple ovaj dodatak nije spomenuo u listi nadogradnji, uzmemo li u obzir da se nalazi sa stranici za usporedbu. Šta god je bio razlog, dobro je da iPhonei starijih generacija podržavaju veću rezoluciju videopoziva - pogotovo tokom blagdana i u eri globalne pandemije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...