INTERNET-HIT: Svi su opsjednuti tornado omletom

Korejsko jelo zapalilo je internet, ne toliko zbog sastojaka, već zbog načina na koji se omlet spravlja i poslužuje.

  • Gastro

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 1

Riječ je o jednostavnom receptu, ali koji će jaja pretvoriti u vaše omiljeno jelo, čak i ako ih ne jedete često, a doručak će vinuti u neku drugu dimenziju. A riječ je tek o - omletu. Ali, ne o bilo kakvom, već o vrtložnom omletu. 

Omlet koji Korejci zovu tornado, ne priprema se na poseban način, ali vjerovatno zahtijeva poprilično mnogo prakse. Umućeno jaje peče se u vrlo vrućoj tavi i pomoću štapića se počne vrtjeti u sredini onda kad se jaje počne primati za tavu, odnosno kad se stvori prvi sloj omleta, dok je gore i dalje tekući. Štapićima se omlet umotava oko sebe kao kad se jedu špagete, što pravi vrh koji možete uhvatiti štapićima. To se radi izuzetno polagano kako bi se tekući dijelovi mogli peći. 

Tornado omlet je gotov kad više nema tekućeg dijela. Korejci takvo brdašce koje naposlijetku nastane, "prebacuju" preko hrpice kuhane i začinjene riže, a okolo stavljaju umak od gljiva ili povrća. 

Step-by-step: Easy guide to making your own tornado omelette at home

All whipped up! The 'tornado omelette' TikTok trend that involves twisting a whisked egg mixture into a camera-ready 'whipped' tower has contributed to a spike in egg sales, according to Waitrose. Pictured, a 'tornado omelette' as created by a TikTok chef

loading...

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...