AVDO AVDIĆ ANALIZIRA DANAŠNJA SAOPĆENJA IZ TUŽILAŠTVA BiH: "Dokazuju na kakvom se dnu nalazi bh. pravosuđe sa Milanom Tegeltijom na čelu"

Tužilaštvo BiH danas je izdalo tri saopćenja za javnost. U pitanju su saopćenja koja se odnose na tri predmeta. Prvo su došli "Respiratori", onda "Potkivanje" i, na kraju, "Monika Mijić". Ta tri saopćenja dokazuju na kakvom se dnu nalazi bh. pravosuđe sa Milanom Tegeltijom na čelu.

  • Mini market

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 1

Piše: Avdo AVDIĆ

Nermin Alešević je kriv zbog toga što je snimao sastanak sa Milanom Tegeltijom na kojem mu predsjednik VSTV-a obećava da će porazgovarati sa tužiteljicom koja postupa u predmetu u kojem je Alešević oštećeni. Nermin Alešević je kriv, a Milan Tegeltija je nevin zato što je kao predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća obećao da će porazgovarati sa tužiteljicom Dalidom Burzić o predmetu u kojem je Alešević oštećeni. Nermin Alešević je optužen, a Dalida Burzić i Milan Tegeltija su svjedoci. Nermin Alešević je od Tužilaštva tražio imunitet kako bi svjedočio protiv službenika SIPA-e i Milana Tegeltije, ali je, na kraju, imunitet dobio predsjednik VSTV-a. Jer Milan Tegeltija je, ipak, imenovao državne tužitelje, a Nermin Alešević ih je prijavljivao zbog kriminala.

Fadil Novalić je “kriv” zato što je angažovao svog savjetnika da isposluje dozvolu Srebrnoj malini za uvoz sumnjivih respiratora iz Kine. Alaksandar Zolak je, kao direktor Agencije za lijekove, potpisao rješenje kojim je Srebrnoj malini Fikreta Hodžića dopušten “hitni uvoz” respiratora. Fadil Novalić je optužen, Aleksandar Zolak – nije. Fikret Hodžić je optužen, Aleksandar Zolak – nije. Fadil Novalić je uhapšen zato što potpisao odluku o isplati 10 miliona maraka Srebrnoj malini za kupovinu respiratora. Jelka Miličević nije uhapšena zato što je supotpisala odluku o isplati 10 miliona maraka Srebrnoj malini. Za Fadila Novalića Tužilaštvo BiH je tražilo pritvor zbog slučaja Respiratori. Za Jelku Miličević nisu tražene ni mjere zabrane zbog slučaja Respiratori. Oboje su na kraju optuženi. Novalić je vođa udružene kriminalne grupe, a Jelka Miličević je tek “nesavjesno radila”.

“Tužiteljstvo BiH je formiralo predmet nakon zaprimljene informacije da su nepoznati počinitelji tokom jučerašnjeg dana provalili u stan u Sarajevu koji koristi članica VSTV-a Monika Mijić i tom prilikom otuđili, između ostalog, i predmete koji se mogu dovesti u vezu sa aktualnim dešavanjima u VSTV-u”, saopćio je žurni Boris Grubešić.

“U moj stan nije provaljeno, ništa nije ukradeno, pričam sa svog telefona”, kazala je Monika Mijić novinarima BIRN-a.

Dakle,Tužilaštvo BiH istražuje navode o provali u stan članice VSTV-a u koji nije ni provaljeno. Istražuje krađu predmeta koji nisu ukradeni. I već sumnjaju da se ukradeni predmeti mogu povezati sa “posljednjim zbivanjima u VSTV-u”. A posljednja zbivanja u VSTV-u su poziv Milanu Tegeltiji da podnese ostavku. Nakon čega će se, kako je i on sam najavio, “početi da pori džemper”. Osim ako državni tužilac Oleg Čavka ne iskoristi svoje “hakerske” sposobnosti pa u predmetu Monike Mijić pronađe ključne dokaze koje će Tegeltiju ostaviti na čelu bh. pravosuđa.

(Tekst prenosimo sa portala Istraga.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...