GRADSKE VLASTI EKSPRESNO PROVELE POSTUPAK: Napuljski San Paolo postao "Stadion Diego Armando Maradona"

Maradona je potpisom za Napoli 1984. godine sve iznenadio i izvrnuo naglavačke nogometni poredak u Italiji, gdje su do tada vladale ekipe s italijanskog sjevera Juventus, Milan i Inter.

  • Sport

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

Gradske vlasti u Napulju po ekspresnom su postupku odlučile o preimenovanju stadiona San Paolo na kojem Napoli igra domaće utakmice te on od ovog petka nosi ime nedavno preminulog legendarnog argentinskog fudbalera Diega Armanda Maradone.

Maradona je potpisom za Napoli 1984. godine sve iznenadio i izvrnuo naglavačke nogometni poredak u Italiji, gdje su do tada vladale ekipe s talijanskog sjevera, Juventus, Milan i Inter. S Maradonom u ekipi Napoli je dvaput bio prvak Italije i osvajač Kupa UEFA.

"Razgovarao sam s lokalnim vlastima zadnjih 17 godina u želji da kupim stadion i preimenujem ga u Diego Armando Maradona", izjavio je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis za talijanski Sky.

"To je jedino ispravno, u znak sjećanja na Maradonu. I da smo išli u izgradnju novog stadiona, ja bih ga opet nazvao njegovim imenom", dodao je de Laurentis.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...