JAČANJE MJERA SIGURNOSTI: Turska izgradila 81 kilometar dug zid na granici s Iranom

Vlasti Republike Turske izgradile su 81 kilometar dug sigurnosni zid na granici s Iranom. Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu na Twitteru je napisao da je gradnja pograničnog zida završena te je objavio i fotografije tog zida u istočnoj turskoj provinciji Agriju.

  • Svijet

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

On je naveo kako je taj projekt dio napora koje Turska ulaže u jačanje sigurnosti granica i zahvalio se javnoj kompaniji TOKI koja je bila izvođač radova koji su vođeni uz pojačane mjere sigurnosti.

Tursku dijeli 534 kilometara granice sa Iranom, a jačanjem sigurnosnih mjera na granici Turska želi ojačati borbu protiv krijumčarenja, nelegalnog kretanja migranata i terorista PKK-a.

Turska je s istim ciljem i prije dvije godine izgradila 764 kilometra dugi sigurnosni zid na granici sa susjednom Sirijom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...