NEŠIĆEV DNS SE RASPADA: Sada je raspustio odbore u...

...Loparama i Brčkom.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 0

Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u Loparama i Brčkom i za povjerenika imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednika DNS-a, saopćeno je danas iz ove stranke.

"DNS je interese građana i Republike Srpske stavio iznad bilo kog pojedinačnog interesa. Zbog stava pojedinaca u Loparama i Brčkom, da su funkcije važnije od naroda zbog kojeg stranke postoje, Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u ovim sredinama i za povjerenika imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednik DNS-a", kažu u DNS-u.

U ovoj stranci tvrde da pojedinci ne mogu oslabiti partiju, što, kako kažu, govori i činjenica da skoro kompletno članstvo ostaje uz stranku, kao u slučajevima Bijeljine i Кozarske Dubice.

Ranije danas je iz Opštinskog odbora DNS-a Brčko saopćeno da je 25 od 30 članova istupilo zbog smjene potpredsjednika stranke Đorđa Popovića.

Opštinski odbor DNS-a Lopare sinoć je saopćio da je istupio iz ove stranke i najavio da će djelovanje nastaviti u novoformiranom političkom subjektu, čiji će dio rukovodstva biti Đorđe Popović, koji je nedavno isključen iz DNS-a.

Da stvari u DNS-u nisu baš sjajne, pišu "Nezavisne novine", pokazuju i prijetnje između članova. Naime, član DNS-a iz Bijeljine Savo Popić u ponedjeljak je prijavio policiji da mu je prijetio stranački kolega Đorđe Popović, inače ministar saobraćaja i veza RS.

Nedugo nakon toga regovao je i lider DNS-a Nenad Nešić, koji je smijenio tri potpredsjednika stranke Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Dragomira Jovičića.

"Za gospodina Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno prijetnje članu DNS-a, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je neprovođenje politike DNS-a", rekao je Nešić tada.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...