ZAKUHALO SE U SRBIJI: Nakon žestokih napada, Aleksandar Vučić se javno izvinio Predragu Konu…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se epidemiologu Predragu Konu i ostatku Kriznog štaba Srbije zbog diskvalifikacija koje dolaze i iz Srpske napredne stranke (SNS). 

  • Regija

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

"Izvinjavam se... zbog napada koji dolaze i iz stranke koju vodim. Izvinjavam im se, jer to ničim nisu zaslužili", naveo je Vučić na Twitteru.

Petnaestak minuta prije ove objave na društvenim mrežama, zastupnik SNS-a Vladimir Đukanović pročitao je više ovogodišnjih izjava Kona u medijima, prenosi Beta.

Đukanović je, naime, gostujući na TV Pinku, naveo da je Kon 26. januara ocijenio da je rizik od koronavirusa mali, da bi mjesec dana kasnije kazao da je „običan grip opasniji od Covida-19“, a 14. marta da će podnijeti ostavku ako dođe do prekida školske nastave.

"Da bi sedam kasnije (također u martu) rekao: 'Ovako se brzo nije umiralo ni od SARS-a'... A sada kaže da se zakasnilo s mjerama", podsjetio je Đukanović.

Zastupnik je napomenuo da Kona smatra vrhunskim stručnjakom i vjerovatno najboljim epidemiologom u Srbiji, ali je ocijenio da su jedina dva rješenja za pandemiju, pored toga "da se zatvori sve, pa da se virus uspori, ili razvoj vakcine ili sticanje kolektivnog imuniteta".

Nakon što je u emisiji pročitana Vučićeva izjava na Twitteru, Đukanović je odgovorio da nije napao Kona, već da je iznio svoje mišljenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...