PODRŠKA LJEKARIMA: Donacije "Mozzarta" u 19 zdravstvenih ustanova

Ova kompanija organizovala je brojne akcije kako bi uslovi u bolnicama širom zemlje bili još bolji, a ukupno je izdvojila 112.000 KM za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

  • Društvo

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Od Bihaća, preko Banje Luke, Tuzle i Sarajeva, pa sve do Foče i Trebinja - 18 gradova je humanitarna karavana kompanije "Mozzart" obišla tokom epidemije koronavirusa, uvijek vodeći računa da donacije stižu u sama žarišta. Kroz paket pomoći od 112.000 KM i brojne akcije, regionalni lider u oblasti igara na sreću je akcent na društveno odgovornom radu ove godine stavio na podršku zdravstvenom sistemu i onima koji već mjesecima ne skidaju skafandere i danonoćno vode borbu za ljudske živote.

Iz sedmice u sedmicu, ovaj privredni gigant pomagao je bolnicama širom zemlje, najprije kroz finansijske donacije, a onda i u velikoj akciji uručivanja vitaminskih paketa za ljekare i pacijente u čak 19 zdravstvenih ustanova! Medicinski radnici bili su dirnuti ovim gestom, a ukupno je donirano više od 10 tona voća.

alt

Riječi glavnog medicinskog tehničara bolnice u Travniku Ekrema Mrakića najbolje oslikavaju koliko je važno da doktori osjete da zajednica misli na njih:

- Ovakve donacije nisu vrijedne samo u materijalnom smislu, već predstavljaju i veliku moralnu podršku u ovim teškim danima.

Poruku ljekarima da istraju u ovoj borbi poslale su i najveće sportske zvezde u regionu, na "Mozzartovim" humanitarnim All Star turnirima u videoigri FIFA 20. Učestvovali su Luka Jović, Ivan Šaponić, Nikola Milenković, Luka Adžić, Veljko Nikolić, Mihajlo Nešković, Amer Gojak, Boris Radunović, Džanan Musa, Luka Mitrović i Damjan Dostanić.

Nije bilo toliko važno ko će pobijediti u mečevima koje je prenosio "Sportklub", nego koliko će se novca prikupiti za pomoć bolnicama u Beogradu, ali i BiH. Na taj način je obezbijeđeno po 6.000 KM za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Univerzitetski klinički centar u Tuzli, po želji prvotimca Torina i rođenog Sarajlije Amera Gojaka, odnosno Darka Todorovića, koji se afirmisao u tuzlanskoj Slobodi.

alt

Donacija Zvornik

U više gradova je dva puta uručena pomoć, pa je u Sarajevu pružena podrška i ljekarima Opšte bolnice “Dr. Abdulah Nakaš”.

- Imamo formiran Covid-odjel, a donacija voća i prirodnih sokova je došla u pravom trenutku, jer su radnici na izmaku snaga – poručili su iz ove ustanove, dok su i u Tuzli bili veoma zahvalni što ih se "Mozzart" sjetio i u akciji podjele vitaminskih paketa.

Pored ova dva grada, donacije su uručene i u Trebinju, Bijeljini, Banjoj Luci, Doboju, Zvorniku, Prijedoru, Istočnom Sarajevu, Bosanskoj Gradišci, Mostaru, Zenici, Bihaću, Foči, Brčkom, Sanskom Mostu, Travniku i Gračanici.

alt

Donacija Zenica

- Od samog početka pandemije, kompanija "Mozzart" daje podršku zdravstvenim radnicima širom zemlje kroz različite donacije. Želimo da ljekarima koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa, damo podršku i pokažemo koliko cijenimo njihovo zalaganje u ovim teškim trenutcima. Nastavit ćemo i dalje sa svojim humanitarnim aktivnostima i potrudit ćemo se da pomoć stigne gdje god da je potrebna – poručila je Selma Salkanović, rukovodilac korporativnih poslova kompanije "Mozzart".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...