PAKETI STIGLI NA ADRESU: "Mozzart" donirao tonu hrane javnoj kuhinji "Mozaik prijateljstva"

U paketima su osnovne životne namirnice, od kojih će u ovom udruženju u narednih mjesec dana pripremati obroke za stotine korisnika.

  • Društvo

  • 31. Dec. 2020  31. Dec. 2020

  • 0

Lider u igrama na sreću donio je uoči praznika odluku da pomogne korisnicima javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“ u Banjoj Luci. Kompanija "Mozzart" donirala je njihovim korisnicima više od tonu hrane. U paketima koji su stigli na adresu ovog humanitarnog udruženja su osnovne životne namirnice, od kojih će u narednih mjesec dana pripremati obroke za stotine korisnika.

- Veoma smo zahvalni na ovoj donaciji i mnogo nam znači, jer ćemo od ove količine namirnica moći da pravimo svakodnevno obroke za nekoliko stotina sugrađana, i to narednih mjesec dana. Sve to ne bi bilo moguće da nema humanih kompanija, kakva je "Mozzart" - kaže predsjednik Udruženja „Mozaik prijateljstva“ Miroslav Subašić.

On dodaje da im je, u prosjeku, samo za pripremanje jednog ručka za sve građane koji se tu hrane potrebno oko 500 maraka dnevno. Tokom prazničnih dana, dešava se da podijele i do 700 obroka po danu. Zbog toga im svaka pomoć u hrani ili novcu mnogo znači pa pozivaju i druge kompanije da se ugledaju na humani gest "Mozzarta" .

alt

Iz ove kompanije poručuju da su se sa zadovoljstvom odlučili da pomognu rad ove javne kuhinje. Cilj je da nijedan građanin koji je u stanju potrebe, ne bude bez obroka tokom predstojećih praznika.

- U decembru, mjesecu humanosti i darivanja, odlučili smo da pomognemo rad javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“. S obzirom na to da smo u proteklom periodu primijetili da imaju povećan broj korisnika, obezbijedili smo količinu hrane koja je dovoljna za pripremu obroka za mjesec dana za sve naše sugrađane koji tu dolaze po obrok - kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije "Mozzart", Selma Salkanović.

Donacija „Mozaiku prijateljstva“ bila je samo jedna u nizu koju je kompanija "Mozzart" realizovala u godini na izmaku. Tokom 2020. godine, donirali su stotine hiljada maraka i pakete pomoći brojnim udruženjima, organizacijama i pojedincima kojima je bila neophodna pomoć. S obzirom na to da je u ovoj godini svijet zadesila pandemija koronavirusa, najveći dio sredstava - oko 162.000 maraka, bio je usmjeren zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Iako je bilo manje takmičenja i manifestacija, nisu prestali da podržavaju sport kroz sponzorstva brojnih klubova. Svoje društveno korisne aktivnosti planiraju da nastave i u idućoj godini, uz poruku da u igri na humanost svi pobjeđuju

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...