ĆAMIL DURAKOVIĆ DOBIO POZIV MUP-a RS ZA SASLUŠANJE: Razlog je...

"Meni su ovakvi pozivi postali smiješni", kazao je Duraković.

  • Mini market

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 5

Član Izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Ćamil Duraković dobio je prije nekoliko dana poziv za saslušanje od MUP-a Republike Srpske. U pozivu je navedeno kako sutra, 8. decembra, treba da dođe u Policijsku stanicu Srebrenica kako bi bio saslušan u svojstvu svjedoka, a u vezi s održavanjem lokalnih izbora u Srebrenici. Tačnije, bit će saslušan u vezi s izbornim prevarama i kršenjem izbornih pravila.

Zanimljivo je da je MUP RS reagovao tek nakon što je SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsila i saslušala Begu Bektića, Envera Hamzića i Muamera Sandžića te nakon što je Cerntralna izborna komisija ustanovila da postoji dovoljno razloga za sumnju u regularnost izbornog procesa u Srebrenici tako da je pokrenula istragu o utvrđivanju zakonitosti i pojedinačne odgovornosti.

imagePoziv koji je dobio Ćamil Duraković/

U izjavi za "Oslobođenje" Ćamil Duraković je kazao kako će se odazvati pozivu, jer je to zakonska obaveza.

- Postalo je eksplicitno jasno da je MUP RS pokrenuo kao neka saslušanja tek nakon što je SIPA izvela akciju u Srebrenici. Međutim, MUP RS će, to je očigledno, saslušati samo Bošnjake, i to one koji su se usudili oglasiti i poduzeti nešto u vezi s neregularnostima na izborima u Srebrenici. Zbog toga ovo predstavlja oblik pritiska na Bošnjake, kako bi ih se zastrašilo, da ne bi reagovali na izborne prevare. Vjerujte da meni ovakvi pozivi postaju i smiješni, jer ih svako malo dobijam. Međutim, znam da na kraju od svih tih saslušanja ne bude ništa, odnosno ništa od toga ne bude sudski procesuirano - kazao je Duraković za "Oslobođenje".

Dodao je i kako je isti poziv za saslušanje dobio i šef Izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica" Sadik Ahmetović, jer mu je to, kako je napomenuo, rekao policajac koji mu je uručivao poziv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...