AMAR DOVADŽIJA NAKON PORAZA NA IZBORIMA: "Čestitati ne mogu, ali ću uputiti..."

Utvrđeni rezultati lokalnih izbora u BiH koje je Centralna izborna komisija objavila u subotu su, između ostalog, donijeli preokret u utrci za načelnika Ilijaša. Nakon ovih rezultata, novi-stari načelnik Ilijaša ostao je Akif Fazlić iz SDA, koji je u konačnici imao 46 glasova više od konkurenta Amara Dovadžije, kandidata "četvorke". Dovadžija se oglasio sinoć na Facebooku i poručio da čestita svima koji su pošteno osvojili mandat, ali da načelniku ne može čestitati.

  • Politika

  • 08. Dec. 2020  08. Dec. 2020

  • 0

Na početku, Dovadžija navodi da ga je život učio da prihvati pobjedu i poraz, ali da su ga životna iskušenja, također, naučila da je u BiH moguće sve naštimati.

"Život me je učio da znam prihvatiti i pobjedu i poraz, uspone i padove. Roditelji i vjera su me odgojili da živim, radim i djelujem pravedno i pošteno! Životna iskušenja su me naučila da je u ovoj našoj domovini moguće sve i svašta naštimati", naveo je.

"KRENIMO REDOM!

1. SDA je zajedno sa svojim partnerima HDZ-om, HSP-om, Čapljinskom listom, SBB-om, DF-om i BPS-om, kao i OIK-om, na svakom biračkom mjestu imala minimalno 3 člana biračkog odbora.

2. Na dan izbora, 15. 11. 2020. godine se svašta dešavalo. Tako su naši članovi zabilježili dosta toga.

- U Lješevu u prostorijama doma MZ-a, koji je udaljen dvjestotinjak metara od biračkog mjesta Lješevo smo zatekli kandidatkinju M. E., zamjenika člana biračkog odbora A. F. i starijeg čovjeka sa telefonima, biračkim spiskovima i...

Također imamo prepiske iz nekoliko Viber grupa u kojima su spomenuti, kao i još nekoliko članova, koji su bili i članovi biračkih odbora, što ukazuje na NEREGULARNOSTI NA OVOM BIRAČKOM MJESTU, a o tome govorimo od 15. 11. kada su kasnili rezultati s ovog biračkog mjesta.

SVE je zabilježeno i prijavljeno na dan izbora u MUP-u KS-a.

Posebno je zanimljivo da je kandidatkinja iz ove MZ na oba biračka mjesta imala po 171 glas. Zanimljivo je da nema PRAZNIH NEVAŽEĆIH listića, što ukazuje na izborni inžinjering. Dosta toga je i zabilježeno", stoji u prvom dijelu posta.

Dalje, kako je naveo, ukazuje na dodatne nepravilnosti tokom izbornog procesa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...