BORJANA KRIŠTO I NIKOLA ŠPIRIĆ SE POČASTILI LUKSUZOM U VRIJEME EKONOMSKE KRIZE: Tepihe u Parlamentu BiH platili 16 hiljada maraka

Nabavljaju se vuneni ručno tkani tepisi i namještaj, nove nabavke nakon skupocjenih limuzina za Špirića, Krišto i Radmanovića.

  • Vijesti

  • 09. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 6

Nakon skupocjenih vozila za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD) u Parlamentu BiH su se “počastili” i novim tepisima, piše Fokus.

Tako je Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH objavio informaciju o tome da su nabavili šest tepiha ukupne vrijednosti od 16.379 KM. Ugovor je sklopljen sa ponuđačem “Sham Carpets” iz Vogošće. Prema nabavci, Parlamentu BiH će biti dostavljeno tri komada vuneni ručno tkani tepih dimenzija 400x300cm, boja bijele vune, zatim jedan vuneni ručno tkani tepih dimenzija 300x200cm, te dva vunena ručno tkana tepiha dimenzija 400x300cm, boje karamel sa obrubom 16 cm u boji bijele vune.

alt

Također prihvaćena je i punoda ponuđača “Sedžan-Ingenering” – P.J. "Izložbeno prodajni salon CASA MIA“ Sarajevo za nabavku namještaja od 68.917 KM.

Dodatno, bit će potpisan i Ugovor za nabavku namještaja za potrebe Parlamentarne skupštine sa "DINECO" d.o.o. Trebinje za ponuđenu cijenu u iznosu od 34.619 KM.

Tako je ukupna vrijednosti namještaja i tepiha za potrebe Parlamenta BiH utvrđena na iznos od 119.915 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...