UZROCI NESREĆE NISU POZNATI: Američki lovac F-16 se srušio u Michiganu, traga se za pilotom

Spasilačke ekipe tragaju za pilotom koji je, prema zvaničnim informacijama, bio sam u avionu.

  • Svijet

  • 09. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 0

Borbeni avion F-16 američkog ratnog vazduhoplovstva koji je poletio iz svoje baze u Wisconsinu, srušio se tokom trening-leta u nenaseljenom dijelu savezne države Michigan.

Vojni avion F-16 se srušio u nenaseljenom, šumovitom sjevernom dijelu savezne države Michigan.

Spasilačke ekipe tragaju za pilotom koji je, prema zvaničnim informacijama, bio sam u avionu.

"Mi smo kao porodica i kada se dogodi ovakav incident, svaki član naše organizacije to osjeti. Trenutno nam je bezbjednost pilota, uz napore u potrazi i njegovom spašavanju, glavni prioritet i nastavit ćemo da se molimo za njegov bezbjedan povratak", rekao je pukovnik Bart Van Roo.

Uzrok nesreće, a ni stanje pilota još uvijek nisu poznati, navedeno je u saopćenju avio-baze Američke nacionalne garde u gradu Madisonu u susjednoj državi Wisconsin.

"Mjesto nesreće je veoma zabačeno, tamo nema naselja niti je to područje pokriveno signalom mobilne telefonije", izjavio je šerif okruga Skulkraft - najbližeg naseljenog mejsta lokaciji na kojoj je pao lovac F-16. 

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...