SADIK AHMETOVIĆ PORUČUJE: "Izdržat ću, ovo je orkestrirani napad... Optužnicu su NAPISALI MATO ĐAKOVIĆ I MIJO KREŠIĆ"

"Oni koji ovo rade će izgubiti", poručio je Ahmetović te dodao da će Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, zbog svega što radi, a i zbog ovoga, morati odgovarati javnosti, ali i sudu pravde.

  • Mini market

  • 10. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 3

"Optužnica je dodatni pritisak zbog svega što mi radimo u Srebrenici i nema elementarno uporište. Napisali su je Mato Đaković i Mijo Krešić uz saglasnost svojih mentora iz Banje Luke i Beograda. To je samo novi u nizu pritisaka, ali mi nećemo odustati." Ovo je za "Oslobođenje" izjavio Sadik Ahmetović, predsjednik Izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica", nakon što je danas Tužilaštvo BiH saopćilo da je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebu položaja, koju je, kako navode, počinio u vrijeme dok je bio minstar sigurnosti BiH, preciznije prije osam godina.

- Mi nećemo odustati od ovoga što radimo. Izdržat ćemo, a oni koji ovo rade će izgubiti - poručio je Ahmetović te dodao da će Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, zbog svega što radi, a i zbog ovoga, morati odgovarati javnosti, ali i sudu pravde.

- Evo, ponovo pitam Gordanu Tadić kada će procesuirati predmet kojim je obuhvaćen i njen rođak - kazao je Ahmetović te, osvrćući se na navode Tužilaštva, ponovio: "To je orkestrirani napad."

Dodao je da je kao ministar sigurnosti potpisao ugovor sa mladićem čije su mu usluge trebale u okviru posla koji je obavljao. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...