JOŠ JE DUGO DO OPORAVKA: Ambasada SAD-a u BiH o ostavci Milana Tegeltije

“Ostavka predsjednika VSTV-a sa mjesta predsjednika i redovnog člana samo je jedan od mnogih koraka koje VSTV mora poduzeti prema vraćanju povjerenja s građanima BiH."

  • Vijesti

  • 10. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 1

Ambasada SAD-a u BiH pozdravila je današnju odluku Milana Tegeltije da odstupi sa mjesta predsjednika VSTV-a.

“Ostavka predsjednika VSTV-a sa mjesta predsjednika i redovnog člana samo je jedan od mnogih koraka koje VSTV mora poduzeti prema vraćanju povjerenja s građanima BiH”, naveli su iz Ambasade na Twitteru.

“Svi nosioci dužnosti u sektoru pravde i članovi VSTV-a koji ih imenuju, moraju se pridržavati najviših etičkih standarda. Svi suci i tužioci moraju poduzeti korake za adekvatnu istragu i kazneni progon korupcije na svim nivoima, uključujući i kada se ona pojavljuje u njihovoj sredini”, istaknuli su iz Ambasade.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...