INTENZIVNA POTRAGA ZA AVIONOM NESTALIM IZNAD BOSNE I HERCEGOVINE: U letjelici bili državljani Srbije i Rumunije...

Na području Omarske nestao je avion u kojem su bile dvije osobe i za njima se intenzivno traga.

  • Hronika

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 0

Kako ATV saznaje, u avionu su bili državljanka Rumunije (31) i državljanin Srbije (34).

Za avionom tragaju Policija Republike Srpske, pripadnici PU Prijedor, Bosanska Gradiška, jedinice Žandarmerije Prijedora i Bosanska Gradiška, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno s Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima i planinarima.

Na terenu je i 50 pripadnika specijalne jedinice Civilne zaštite pod rukovodstvom RUCZ. Potraga je i dalje u toku.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za nestalim avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da se nada da će tokom noći uspjeti da lociraju avion. Sportski avion Piper 28 nestao je na području iznad Kozare i pokrenuta je potraga za njim.

- Prošli smo jedan dio težeg terena na Kozari, jako su otežani uslovi zbog magle, noći i nepristupačnog terena, ali nadamo se da ćemo tokom noći uspjeti locirati navedeni objekt i pokušati više znati o sudbini lica koja su bili u njemu - izjavio je Vujanović.

Istaknuo je da trenutno pretražuju širi teren.

- Na osnovu karte, isključujemo određene lokacije koje možemo i, na osnovu informacija sa terena što su nam i građani i Helikopterski servis, koji je bio uključen u potragu dok je to bilo moguće, dali, sve te informacije provjeravamo, sužavamo neki krug na određeni prostor na kome ćemo fokusirati svoju potragu - pojasnio je on.

Vujanović kaže da znaju da je avion pao i da su se u njemu nalazile dvije osobe.

- Potraga se nastavlja dokle god to bude moguće tokom cijele večeri, policija će, štiteći živote službenika, ne dovodeći ih u rizik, u pitanju je i njihov život, nastavićemo dokle god to bude moguće - rekao je Vujanović, prenosi RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...