"UBIJALI KOGA SU STIGLI": U brutalnom napadu masakrirano na stotine civila u gradu...

Brojni očevici tvrde da su etiopijska vojska i njeni saradnici masakrirali stotine civila u gradu Mai Kadra, nedaleko od granice sa Sudanom, u regionu Tigraj.

  • Svijet

  • 12. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 0

Prema riječima očevidaca, tokom početnog haosa, nastalog tokom prvih dana ofanzive vojske Etiopije na pobunjenike u Tigraju, etiopijski vojnici i njihovi pomagači ubijali su civile mačetama i noževima, ili su ih davili užadi, dok su tijela žrtava danima ostala nesahranjena, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

'Ubijali koga su stigli'

Ratni zločini su počeli 9. novembra nedaleko od granice sa Sudanom, ali još nije sasvim jasno ko je nad kim izvršavao zločine s obzirom na to da su bili zakamuflirani ofanzivom etiopijske vojske.

Iz Etiopije je u Sudan prebjeglo skoro 50.000 ljudi, od kojih mnogi tvrde da su pripadnici vojske Etiopije "ubijali koga su stigli".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...