TUŽNA VIJEST: Muškarac preminuo u čekaonici, direktor bolnice kaže da je došao u teškom stanju

Jedna od pacijentica koja je u čekaonici bila zajedno sa preminulim muškarcem, navela je da je "čovjek samo pao" i dodala da su ga ljekari odmah unijeli.

  • Hronika

  • 13. Dec. 2020  14. Dec. 2020

  • 0

U kovid ambulanti Infektivnog odjeljenja u Kraljevu preminuo je muškarac u čekaonici. Direktor Opšte bolnice "Studenica" dr Zoran Mrvić rekao je da je čovjek došao sa jako teškom kliničkom slikom, prenosi RTS.

Mrvić je za Tanjug istakao da je preminuli muškarac u ambulantu primljen čim je ona počela da radi i da je najveći problem to što se pacijenti kasno javljaju, javio je RTS.

"Mnogo puta smo apelovali da ne čekaju, nego da odmah dođu na pregled. Zato i radimo veći broj kontrola, kako bismo pogoršanja registrovali na vrijeme", kazao je Mrvić.

Napominje da ljudi ne umiru zbog čekanja u ambulanti, već zbog pogoršanja zdravstvenog stanja usled inficiranja koronavirusom.

"Svi pacijenti se pregledaju, a oni hitni i prioritetni slučajevi se primaju preko reda", ističe dr Mrvić. U tom smislu, dodao je, da je prije nekoliko dana dovedena žena iz Vrnjačke Banje, koja nije disala i navodi da je urađena reanimacija ali, nažalost, bez uspjeha.

Prema riječima dr Mrvića, u subotu je u bolnici obavljen 131 pregled, a u petak čak 200. Osam ljekarskih ekipa radi do 22 sata, kazao je dr Mrvić.

Jedna od pacijentkinja koja je u čekaonici bila zajedno sa preminulim muškarcem navela je da je "čovjek samo pao" i dodala da su ga ljekari odmah unijeli.

Inače, na teritoriji Kraljeva i dalje je teška situacija kada je u pitanju epidemija, dnevno se testira oko 600 osoba, a broj pregleda u obje kovid ambulante - i u bolnici i Domu zdravlja je svakodnevno oko 500. U bolnici je hospitalizovano oko 115 pacijenata i svi imaju tešku kliničku sliku.

Od početka epidemije na teritoriji grada na Ibru do jučer, prema podacima Štaba za vanredne situacije Kraljevo, laboratorijski je potvrđeno 7.257 pozitivnih na koronavirus, a od posljedica virusa preminulo je 100 osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...