NAKON ODLUKE KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA, OGLASILI SE IZ DNS-a: "Nadamo se da ovim potezom ne šalju poruku o svojoj namjeri da ukinu RS..."

Odluka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i i Šefika Džaferovića da ne prisustvuju današnjem sastanku sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom izazvala je veliki broj reakcija.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 4

Među prvima su se oglasili iz DNS-a sa pitanjem za Džaferovića i Komšića zašto su danas bili nedorasli funkcijama koje obavljaju i odbili sastanak sa zvaničnikom jedne od najvećih svjetskih sila Sergejem Lavrovom.

- Ruska Federacija jedna je od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a i BiH, kao mala država, nema luksuz da je predstavljaju zvaničnici koji odbijaju sastanke s bilo kojom velikom silom. Svaki od tih sastanaka prilika je da se razgovara o gorućim problemima za sve građane BiH, ekonomiji i investicijama kako bi smanjili nezaposlenost i odlazak ljudi iz ove zemlje. I to treba biti zadatak na kojem smo u BiH svi zajedno. Rusija je jedna od velikih sila koja je učestvovala u Dejtonskoj mirovnoj konferenciji, kao i svim inicijativama koje su dovele do okončanja rata u BiH. Nadam se da Džaferović i Komšić ovim potezom ne šalju poruku o svojoj namjeri da ukinu Republiku Srpsku s obzirom na to da je Rusija jedna od njenih međunarodnih zaštitnica. U tom slučaju, treba da znaju da od tog posla nema ništa - Republika Srpska je vječna, a svi Srbi će joj u slozi biti vjerni u jačanju i odbrani - izjavio je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...