OVO SE NE PRAŠTA TAKO LAKO: Pred cijelim auditorijem Dodik ponizio Željku Cvijanović

Milorad Dodik ponovo je ponizio predsjednicu Republike Srpske pred cijelim auditorijem, ne dozvolivši da bar malo bude domaćin visokom gostu iz Rusije.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Zbog čega zvanični domaćin šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu nije bila, makar protokolarno, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nego on, koji Republiku Srpsku predstavlja u BiH?

Nema dileme da je ne samo ovaj put nego i mnogo ranije Milorad Dodik sve institucije Republike Srpske ponizio, čime grubo derogira i uništava Republiku Srpsku, njen Ustav i  institucije.

Ovakvim ponašanjem Milorad Dodik daje za pravo onima, a nije ih malo, koji skoro svakodnevno traže ukidanje Republike Srpske kao entiteta u BiH, koja na osnovu Ustava ima svoje institucije predsjednika, Vladu i Narodnu skupštinu, koje on svojim potezima svodi na postojanje samo na papiru, piše TVBN.

Dobri poznavaoci prilika često u njemu, upravo zbog ovakvih postupaka, vide glavnog "rušioca" institucija Republike Srpske.

Da je ponizio institucije Republike Srpske, bilo je vidno i jučer, što je svima zapelo za oko, pa čak i samoj predsjednici Željki Cvijanović, koja se, kako se vidjelo, našla u nelagodnoj situaciji, u koju ju je stavio niko drugi nego njen partijski šef.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...