VOJIN MIJATOVIĆ DIREKTNO: "Smjesta tražim ostavku Bisere Turković, jer je svojim potezom STALA UZ MILORADA DODIKA"

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine prozvao je Biseru Turković, jer je svojim potezom, kako kaže, stala uz Milorada Dodika i jedina ugostila Lavrova.

  • Politika

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 3

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović reagirao je danas povodom sastanka ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova i ministrice vanjskih poslova naše zemlje Bisere Turković, tražeći njenu ostavku zbog učešća u, kako navodi, diplomatskom ponižavanju BiH.

- Drago mi je da su članovi Predsjedništva BiH poslušali moj jučerašnji poziv i otkazali gostoprimstvo Lavrovu, koji je svojim ponašanjem pokazao da ne cijeni institucije BiH. Bosna i Hercegovina ima svoje institucije koje je diplomatski nužno poštovati ma koja država da dođe u posjetu, a svako zaobilažanje takvih pravila znači i derogiranje značaja bh. institucija - poručio je Mijatović.

Zbog toga je, kako on navodi, skandalozna odluka ministrice Turković da ugosti i primi diplomatu koji zaobilazi institucije BiH, protokolarno pokazuje nepoštivanje prema službenom znakovlju i daje skandalozne izjave te direktno podriva državu BiH.

- Smjesta tražim ostavku Bisere Turković, jer je svojim potezom stala uz Milorada Dodika i jedina ugostila Lavrova. Ovo je, također, pokazatelj licemjerne i dvostruke uloge SDA. Dok Džaferović otkazuje sastanak, Turković, kao član iste stranke, udovoljava Dodiku da bi se saradnja SDA i SNSD-a i dalje neometano nastavila - istaknuo je potpredsjednik SDP-a.

On kaže da licemjerstvo SDA nije novost, ali podvlači da diplomatski šamari nanose naročitu štetu ugledu BiH, piše "Oslobođenje".

- Za to direktnu odgovornost snosi ministrica Turković, koja mora biti smijenjena s ove pozicije, jer je iznevjerila osnovni zadatak dostojnog predstavljanja BiH - naveo je Mijatović.

Također, Mijatoviću su se u ovoj inicijativi pridružile i kolege iz Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...