NEVJEROVATNO: Nakon ludnice u Manchesteru, Slaven Bilić dobija otkaz, poznato i ime nasljednika…

Uprkos činjenici da je s velikim Manchester Cityjem odigrao 1:1, Slaven Bilić mogao bi biti smijenjen već danas.

  • Sport

  • 16. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 0

Tako barem naveliko pišu engleski mediji, a kao favoriti za njegovog nasljednika slove Sam Allardyce, Nigel Pearson, Mark Hughes i Eddie Howe.

Vijest o izglednoj Bilićevoj smjeni prenio je i ugledni BBC, a evo što je rekao sam bivši hrvatski selektor nakon okršaja protiv velikog Pepa Guardiole.

- Moja momčad u obrani je odigrala sjajno. Igrali smo protiv velikih igrača, znali smo da nećemo previše vidjeti loptu u našim nogama. Branili smo se briljantno, ovo je veliki bod, ali i još veći pokazatelj onoga što, jednostavno, moramo činiti u svakoj utakmici. Ovdje smo se doslovno branili "za naše živote". Bili smo sprijemni umrijeti jedni za druge na tom terenu, a to je sve što mogu tražiti od mojih igrača - pričao je Bilić za "BBC Sport" nakon utakmice.

A šta tek reći za tog Sama Johnstonea. Taj je 27-godišnji golman dao sve da City ne uzme puni plijen...

- Kakve dvije obrane na samom kraju... Ali, rekao sam i prije početka sezone, ako mislimo ostati u ligi, treba nam sjajan vratar. Trebamo ga takvog, a danas je bio pravi - rekao je negdašnji hrvatski selektor.

Jučer osvojen bod za WBA bio je prvi koji su uzeli na Etihadu još od 2005. godine. Nakon devet uzastopnih poraza u jednako toliko premijerligaških sezona, konačno nešto...

- Ponosan sam na svoje dečke. Rekao sam im da rade naporno, da frustriraju City i to smo uspjeli. Već smo ove sezone odigrali neke dobre utakmice protiv jakih momčadi, bio bih uvijek razočaran kada ne bismo osvojili barem bod. Svaki bod vrijedi, a pogotovo ovaj, kada znam da moji momci mogu ovako odigrati. Ako budemo ovako "ludi" kao sinoć, onda znam da imamo dobre izglede za ostati u ligi, kako god da igrali - rekao je Bilić pa za "Amazon" prokomentirao i špekulacije o njegovoj smjeni.

- Smiren sam, samo radim svoj posao. Ne opterećujem se time. Pokazali smo sada - ne mogu biti ponosniji na ono što je moja momčad pokazala za West Brom. Neke druge stvari nisu u mojoj kontroli i time se ne opterećujem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...