MILAN TEGELTIJA FORMALNO PODNIO OSTAVKU: Zvanično više ne rukovodi VSTV-om

Vijeće će nakon pauze izabrati osobu koja će rukovoditi Vijećem.

  • Vijesti

  • 16. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 3

Potpredsjednica VSTV-a Sanela Butigan-Gorušanović predložila je tri zaključka na današnjoj sjednici VSTV-a. Prvi je da Milan Tegeltija danas da pismenu ostavku i da VSTV imenuje osobu koja će rukovoditi Vijećem do popune svih pozicija. Drugi zaključak je da predsjednik VSTV-a danas preda ostavku i da se izabere novo predsjedništvo VSTV-a. Treći zaključak je da Tegeltija podnese pismenu ostavku, ali da prije toga zakaže narednu sjednicu i da uputi zahtjev Vrhovnom sudu RS da pokrenu postupak izbora novog člana Vijeća u ime osnovnih i okružnih sudova RS.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija je i formalno podnio ostavku, čime više i zvanično ne rukovodi tom institucijom. Vijeće će nakon pauze izabrati osobu koja će rukovoditi Vijećem.

Sjednici prisustvuje 13 članova Vijeća. Milan Tegeltija ne prisustvuje sjednici Vijeća, a mijenja ga potpredsjednica VSTV-a Sanela Butigan-Gorušanović. Dio članova Vijeća iz Republike Srpske jučer je predlagao da Milan Tegeltija ostavku podnese tek u februaru naredne godine. Jedna od opcija razmatranih iza zatvorenih vrata je da se imenuje privremeno rukovodstvo VSTV-a i da na poziciju predsjednika VSTV-a bude imenovan sudija Suda BiH Dragomir Vukoje, a da u rukovodstvu budu još Mahmut Švraka i Sanela Butigan-Gorušanović. No, za sada nije postignut konsenzus o ovom pitanju, javlja "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...