NEZAPAMĆENA SNJEŽNA OLUJA U SAD-u: Zavijani gradovi, ima i poginulih (VIDEO)

Dijelovi centralne Pennsylvanije i gornjeg dijela države New York imaju 30 centimetara snijega.

  • Svijet

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Jaka sniježna oluja zahvatila je sjeveroistočni dio SAD-a. Zabijelili su se New York, Pennsylvania i Nova Engleska.

To je izazvalo probleme na putevima, a troje ljudi je poginulo u saobraćajnim nesrećama zbog loših vremenskih uslova.

Dijelovi centralne Pennsylvanije i gornjeg dijela države New York imaju 30 centimetara snijega, dok je u Binghamtonu (New York) palo skoro metar, što je najveća količina još od 1951. godine, dok je u Albanyju palo gotovo pola metra.

Stanovnici New York Cityja, Philadelphije i Bostona su se danas probudili i dočekalo ih je između 15 i 30 centimetara snijega, prenio je CNN.

Loši vremenski uslovi su izazvali nekoliko ozbiljnih saobraćajnih nesreća, a tri osobe su poginule.

Državna policija Virginije potvrdila je da je mladić (19) poginuo prilikom sudara kada je njegov automobil sletio s autoputa.

U Pennsylvaniji, gdje je padao snijeg dva sata u ogromnim količinama, stradale su dvije osobe i nekoliko je povrijeđeno u lančanom sudaru u kojem je učestvovalo između 30 i 60 vozila u okrugu Clinton.

Lančani sudar se dogodio i na Henry Hudson mostu, rekao je policijski poručnik Thomas Antonetti za CNN, ali nije bilo ozbiljnije povrijeđenih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...