VUČIĆEV "STVORITELJ" ŠEŠELJ OTKRIO: "Vučić je postao smetnja Amerikancima... (VIDEO)

Šešelj je, naravno, gostovao kod Milomira Marića na Happy TV-u.

  • Regija

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 2

Predsednik SRS i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj rekao je u jutarnjem programu kod Milomira Marića na Happy Televiziji da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postao smetnja Amerikancima i da spremaju novog lidera proevropske opozicije.

Šešelj smatra da je ponovno pojavljivanje Madeleine Albright je poruka da se nastavlja stara politika prema Srbiji.

"Daniel Serwer je profesor na prestižnom univerzitetu i Janusz Bugajski je utjecajan mislilac. Albright i Engel su klasični albanski plaćenici. Svi oni su veoma utjecajni u SAD. Srbe čekaju nova iskušenja, kampanja će ići i iz Evrope i okruženja, da se prizna Kosovo, da se ukine RS i da se sruši Vučić jer je on personalno sad postao smetnja. On je vješto diplomatski manevrisao sa velikim silama, igrao na konopcu što se kaže i uspjevao ovih osam godina. Sada će to teško ići. Amerikanci spremaju novog lidera proevropske opozicije. Niste mi vjerovali dok niste čuli to od Albright. Amerikanci će odabrati kandidata za predsjedničke izbore, dat će veliki novac i ići će na to da obore Vučića", kaže Šešelj.

On smatra da Mlađan Đorđević, Dragan Đilas i Vuk Jeremić nemaju nikakve šanse.

"Đorđević je kao neki ruski čovjek, a kupio značku FSB-a u Moskvi na ulici, da ga neko od ruske tajne službe vidio sa tim još bi ga izmlatio. On je otpisan kad je izjavio da je Vučić dobio 1.000 dolara za građane Srbije, ali im nije podijelio nego zadržao za sebe. Ništa luđe nisam čuo još od Mlađana Dinkića koji je lagao da će dijeliti 1.000 eura da bi Tadić dobio izbore. Dosmanlije su sve lagale i uništile i ono malo fabrika što smo imali, pokrali zlato, sve oteli", priča Šešelj.

Lider radikala navodi da je Vučić usmjerio svu pažnju na sebe.

"Mnoge stvari zavise od Vučića i on je sebe doveo u tu situaciju. Trebalo je da povjerava zadatke drugim kadrovima, provjerava ih, pa da ih koriguje i da im da šansu. On je sebe stavio u centar i sve ide na njega. Izdaće ga. Ima časnih ljudi u vladi, ali i opasnih. Zorani Mihajlović zlo iz očiju viri, ona pravi incidente, vidjeli ste šta je uradila sa Bajatovićem, kada ga je njeno obezbjeđenje izbacilo. Ne možete tako ponižavati ljude, morate biti ljubazni, ja sam ljubazan prema svima, a bahat prema bezobraznima i izdajnicima. Saosjećam sa svim našim ljudima koji teško žive i sa siromašnima", rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da Srbiju može zaštititi Rusija, ali Srbija mora da uradi više u pravcu približavanja.

"Amerikanci imaju bazu na teritoriji Srbije, onda to treba omogućiti i Rusima", kaže Šešelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...