POSLANIČKIM ZAVRZLAMAMA NEMA KRAJA: Nenad Stevandić se lažno predstavlja u Parlamentu BiH

Nenad Stevandić, koji je mandat poslanika dobio na kompenzacionoj listi SNSD-a u Srpskom klubu, koristi ime svoje stranke Ujedinjena Srpska, čiji je predsjednik - a koja nije parlamentarna na nivou BiH.

  • Mini market

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 2

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zvanično je napustio Srpski klub poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i pristupio poslaničkom Klubu SDS i PDP, koji će se sada zvati Klub poslanika SDS, PDP i DNS.

Nešić je ranije, dok je njegova stranka bila u koaliciji sa SNSD-om, bio u Srpskom klubu zajedno sa poslanikom SNSD-a i Socijalističke partije Nenadom Stevandićem i Jakovom Galićem.

Da bi zadržali poslanički klub u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Stevandiću i Galiću se priključio Obren Petrović iz poslaničkog Kluba SNSD-a, koji je mandat koji je dobio na listi SDS-a, odnio u tu stranku.

Sa poslaničkim zavrzlamama tu nije kraj.

Stevandić, koji je mandat poslanika dobio na kompenzacionoj listi SNSD-a u Srpskom klubu, koristi ime svoje stranke - Ujedinjena Srpska, čiji je predsjednik, zbog čega je šef Kluba poslanika SDS, PDP, DNS Mirko Šarović uputio Administrativnoj komisiji Parlamenta BiH obavještenje o kršenju Izbornog zakona BiH, piše TVBN.

– U sali Parlamenta BiH na pločici s imenom poslanika Nenada Stevandića nalazi se naziv političkog subjekta Ujedinjena Srpska koja nije učestvovala na opštim izborima 2018. godine i samim tim nije parlamentarna stranka. Nenad Stevandić je izabran za poslanika s kompenzacione liste SNSD-a i on, u skladu sa zakonom, može biti samo samostalni poslanik te tražim da to bude ispravljeno – navodi se u Šarovićevom dopisu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...