CIK POTVRDIO, SVE JE SPREMNO ZA HISTORIJSKE IZBORE: Evo kako će Mostar birati nakon 12 godina...

Prije 12 godina, održani su posljednji lokalni izbori u Mostaru.

  • Vijesti

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Centralna izborna komisija BiH u Mostaru je održala zajedničku konferenciju za novinare s Gradskom izbornom komisijom Mostar.

Prije 12 godina, održani su posljednji lokalni izbori u Mostaru. Ove godine je građanima Mostara omogućeno da glasaju zahvaljujući novim pravilima, koja su utvrđena izmjenama Izbornog zakona BiH.

- Birat će se 35 vijećnika Gradskog vijeća Mostara. U GV će biti najmanje četvoro iz svakog naroda i najmanje jedan vijećnik iz reda ostalih. Trideset jedan politički subjekt učestvuje na izborima, 100.834 birača registrovana su za glasanje - istaknuo je Željko Bakalar, predsjednik CIK-a.

Svoje glasove birači će moći dati na 150 redovnih mjesta, kao i 16 u odsustvu. Šesnaest mobilnih timova i posebnih devet za one birače koji su u izolaciji. 

Centralna izborna komisija je za izbore u Mostaru akreditovala 361 posmatrača. Od toga su 302 iz nevladinih organizacija i 54 iz međunarodnih subjekata. 

U mobilne timove uključeno je 808 osoba, dodao je Hilmo Džidelija iz Gradske izborne komisije.

- U 7 sati sutra počinje izborna šutnja i traje do zatvaranje biračkih mjesta. Glasanje je u nedjelju od 7 do 19 sati - poručili su iz CIK-a.

Predizborna kampanja bila je u skladu sa propisima, demokratska i bez prigovora CIK-a BiH, piše "Oslobođenje".

- Nadam se da će tako proteći i izborni dan - rekao je Džidelija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...