DŽENAZA UZ NAJVIŠE VOJNE POČASTI VOJSKE SAD-a: Preminuo ugledni bh. stručnjak za osiromašeni uranij i pukovnik američke vojske, dr. Asaf Duraković

Na dan dženaze, poželio je da mu se tevhid prouči u Bosni i Hercegovini, što će biti i učinjeno u tekiji na Mejtašu u Sarajevu.

  • Društvo

  • 18. Dec. 2020  19. Dec. 2020

  • 1

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković navela je na svom Facebook profilu da je danas najviše vojne počasti američke vojske u Sjedinjenim Američkim Državama(SAD) klanjana dženaza i obavljen ukop Stočanina dr. Asafa Durakovića, jednog od najvećih svjetskih stručnjaka za osiromašeni uranij, pukovnika američke vojske i naučnika sa mnogostrukim doktoratima. "Bila mi je izuzetna čast poznavati i imati za prijatelja ovog, prije svega, velikog čovjeka, ali i svjetskog stručnjaka rođenog u Bosni i Hercegovini. Dr. Duraković je bio sufijski šejh refaiskog reda i okupljao je svoje sljedbenike, mahom stručnjake u području nuklearne fizike, u tekiji u Voterfortu blizu Nijagarinih vodopada, gdje će biti i ukopan. Iza njega ostaje tekija u američkom gradu Medini kao i mnogobrojni objekti koji su ostavljeni u vlasništvo njegovim sljedbenicima. Bio je poseban po obimu svoga znanja, visoko poštovan u Pentagonu, sa posebnom ljubavlju prema svom rodnom kraju, prema Stocu i Bosni i Hercegovini.Bio je svjestan da ga mnogi svojataju ali za njega njegova pripadnost nikada nije bila upitna", napisala je Turković. Napomenula je da je na dan dženaze poželio da mu se tevhid prouči u Bosni i Hercegovini, što će biti i učinjeno u tekiji na Mejtašu u Sarajevu. "Molim dragog Boga da Asafu Durakoviću podari lijepi Džennet", dodala je Turković.   

Uz najviše vojne počasti američke vojske danas će u Sjedinjenim Američkim Državama(SAD) biti klanjana dženaza i obavljen...

Posted by Bisera Turkovic on Friday, December 18, 2020

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...