GRAD DUHOVA: Jeziva pustoš na ulicama Londona (FOTO)

London se jutros probudio u potpunom karantinu i tišini. Ulice jednog od najvećih gradova svijeta posljednjih dana izgledaju kao da su spremne za snimanje apokaliptičnog filma.

  • Svijet

  • 21. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 0

Na inače prometnim ulicama, koje odišu životom, bukom, galamom i uličnim sirenama, sada nema nikoga.

U ranim jutarnjim satima naiđe tek pokoji radnik podzemne željeznice i to je sve.

Gužve su samo ispred supermarketa, gdje ljudi čekaju da kupe hranu, ili pred bolnicama gdje čekaju ljekare…

London, ali i većina gradova na jugu i istoku Engleske, potpuno je zatvorena, sve je pod ključem osim prodavnica čija roba nije neophodne za život.

alt

Zbog pojave novog soja koronavirusa u pojedinim dijelovima Velike Britanije, najbliži saveznici ove zemlje prekinuli su saobraćajne veze s Britancima, u strahu od bolesti. U danima kada se prelama odluka o dogovoru o Bregzitu, pojavio se ovaj novi zdravstveni problem koji je izazvao ekonomski, finanasijski i društveni haos u cijeloj zemlji.

Pogledajte galeriju:

alt

alt

alt

alt

alt

Kao posljedica pojave novog soja virusa, britanska vlada odlučila je da uvede potpuni karantin u Londonu i još nekim gradovima na jugu i istoku Engleske kako bi pokušali da zaustave širenje zaraze.

(Nova.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...