RAGUŽ DOTUKAO ČOVIĆA: "Nećemo u koaliciju s HDZ-om!"

Lider Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž, nakon preliminarnih rezultata izbora u Mostaru, kaže da su postali važan faktor za funkcioniranje nove vlasti u najvećem hercegovačkom gradu, koji je od 2012. godine bez Gradskog vijeća.

  • Politika

  • 21. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 3

Raguž kaže da će povjerenje građana opravdati svojim radom te naglašava da je HRS prema trenutnim rezultatima druga stranka kod Hrvata u Mostaru i treća u cjelokupnom budućem Gradskom vijeću i da neće koalirati s HDZ-om niti s bilo kojom drugom strankom, kao što je obećao i tokom kampanje svojim glasačima.

“Koaliranje ne dolazi u obzir u formalno-pravnom smislu ni s kim. Što se tiče izbora gradonačelnika, isto tako moram reći da nećemo nikoga apriori podržati i to treba odmah biti jasno svima. Kad Gradsko vijeće bude biralo gradonačelnika, mi ćemo definirati svoje uvjete projektima i idejama, te onim za šta samo se zalagali u predizbornoj kampanji. Tko bude pristao na te uvjete imat će naš glas”, kazao je Raguž, u izjavi koju je prenio Klix.

Podsjeća da će tražiti transparentan rad nove vlasti i javno prenošenje svih sjednica Gradskog vijeća, kako se ne bi dogodilo da bude zatvorena za javnost kao u Skupštini HNŽ.

“Pored javnog prijenosa rada Gradskog vijeća ćemo u startu ćemo tražiti reviziju utroška dosadašnjih sredstava, odgovornost Gradske uprave i gradske administracije za nerad te rješavanje nedovršenih projekata u središnjoj zoni gada”, pojasnio je Raguž navodeći da su to neki od njihovih programskih ciljeva.

Komentirajući pritužbe HDZ-a BiH o mogućim krađama glasova, kaže da postoji mogućnost i da to treba provjeriti CIK.

“Postoji iznadprosječan broj nevažećih glasački listića na Jugu, je li to manipulacija, nemam informacije, jer nisam imao svojih ljudi tamo, ali određena doza sumnje može postojati i to treba provjeriti", kazao je Raguž.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...