MINISTAR POLICIJE SRBIJE ALEKSANDAR VULIN OTKRIO: "Darko Elez je opasan kriminalac, uhapsili smo ga na zahtjev Tužilaštva BiH zbog zločina koje je tamo počinio"

Odgovarajući na pitanje o Elezovoj povezanosti s nekim od crnogorskih mafijaških klanova, Vulin je rekao da policija ima saznanja da je on bio blizak kavačkom klanu, da im je pružao različite vrste usluga, pomagao u ubistvima, reketiranju, pljačkama.

  • Regija

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 0

"Nakon hapšenja Darka Eleza lakše će disati cijeli region", izjavio je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, u "Jutarnjem dnevniku" Radio-televizije Srbije. Prema njegovim riječima, Elez je uhapšen jučer u Batajnici u firmi koja se formalno vodila na njegovu suprugu.

Govoreći o krivičnim djelima za koje se tereti Elez, koji je godinama ležao u srbijanskom zavoru zbog teških krivičnih djela, ministar Vulin je kazao: "Imate čovjeka koji je sa svojim ljudima obilazio firme, ugostiteljske objekte i tražio novac od njihovih vlasnika pa im govorio da zna gdje im djeca idu u školu, kuda se kreću, s kim se druže. On je to radio i ovdje u Srbiji, ali i u Republici Srpskoj. Mi smo njega dugo pratili, znali smo gdje se kreće, s kim se viđa..."

Odgovarajući na pitanje o Elezovoj povezanosti s nekim od crnogorskih mafijaških klanova, Vulin je rekao da policija ima saznanja da je on bio blizak kavačkom klanu, da im je pružao različite vrste usluga, pomagao u ubistvima, reketiranju, pljačkama. "Mafija uspješno sarađuje u cijelom regionu, a on je bio njen važan pripadnik."

Tek nešto kasnije u razgovoru srbijanski minisar policije otkrio je da je hapšenje Darka Eleza izvršeno na zahjev Tužilaštva Bosne i Hercegovine. "Iz Bosne i Hercegovine smo dobili dokumentaciju koja se odnosi na brojna krivična djela za koje se Elez tereti, ubistva, reket. On je uhapšen zbog krivičnih djela koja je već počinio u BiH i Republici Srpskoj", kazao je ministar Vulin, dodavši kako je policija Srbije time pokazala da provodi politiku predsjednika Aleksandra Vučića, koji je najavio "rat mafiji".

Podsjetimo, Darko Elez, jedan od najopasnijih kriminalaca sa prostora Istočnog Sarajeva, uhapšen je u jučerašnjoj akciji policije Srbije. Tužilaštvo BiH je ubrzo nakon hapšenja uputilo zahtjev Srbiji da se Elez izruči pravosuđu naše zemlje. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...