IZETBEGOVIĆ PRIZNAO SVE: Pogledajte izjavu lidera SDA o nasljednicima u stranci i gubitku urbanih centara na lokalnim izborima u BiH (VIDEO)

Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) sinoć je u Multimedijalnoj sali Fonda memorijala na Kovačima obilježila 30 godina djelovanja.

  • Politika

  • 27. Dec. 2020  

  • 6

Tom prilikom predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je za Fenu da se nada će ova generacija mladih iz Asocijacije SDA biti isto toliko dobra kao što su to bili momci i djevojke koji su činili Muslimanski omladinski savez (MOS), preteča Asocijacije mladih, "koji je dao dobre mladiće i ljude koji u branili BiH".

- Nakon obrazovnog procesa mnogi su postali ugledni pozicionirani ljudi, branioci zemlje, čuveni komandanti, poslije toga političari, biznismeni ili bankari. MOS je u tom pogledu svoj dug odslužio. Nadam se da će to isto uraditi i sadašnja generacija omladinaca jer dolazi njihovo vrijeme. Vrijeme je da mlade ljude snažnije uvodimo u politiku da im damo još otvoreniju šansu. Nadam se da će opravdati povjerenje i da će biti na razini nekadašnjeg MOS-a - rekao je Izetbegović.

Pitajući se "kakva vremena mi danas živimo i jesu li to dobra vremena koja kvare ljude ili su loša koja prizivaju dobre", ustvrdio je da su za neke ljude to dobra vremena, za jednu manjinu, i oni gube borbenost i zadovoljavaju se komforom.

- To je onaj dio "šuteće SDA" koja se etablirala, zauzela pozicije, ima fine plaće i kakvi god su napadi i udari oni nađu razlog da mudro šute. Međutim, za većinu nas borba nije prestala. Većina nas se ne zadovoljavamo borbom za lični komfor, nego se nastavljamo boriti za narod, ravnopravnost i dostojanstvo, za očuvanje identiteta i vjere, za prosperitiet, jer borba nije završena - istakao je Izetbegović.

Asocijacija mladih od svog osnivanja zalaže za nezavisnu, jedinstvenu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Tokom 30 godina rada mladi su posebno ponosni na realizovane aktivnosti s ciljem pružanja pomoći ugroženom stanovništvu.

- Želimo da mladi iz SDA pokažu novu snagu i budu jedno osvježenje odnosno oni koji će unijeti novu komponentu u urbane centre jer je tu SDA pokazala da ima nedostatak što se vidi po Tuzli, Zenici i Bihaću - poručio je Izetbegović.

Asocijaciji mladih prethodio je Muslimanski omladinski pokret, koji je nakon agresije preimenovan u Omladinski savez SDA a zatim u Asocijaciju mladih.

Posebna snaga i požrtvovanost vidjela se u članovima Asocijacije na ovogodišnjim Lokalnim izborima, na kojima su predstavili svoj izborni program, koji je usmjeren na kreiranju prosperitetnog okruženja za mlade koji će djelovati ka zaustavljanju odlaska mladih.

- U tom cilju istrajni smo u namjeri da i dalje utičemo kod donosilaca odluka na veća izdavajanja za stipendiranje učenika i studenata. Na taj način stimulišemo i olakšavamo proces obrazovanja mladih na području cijele BiH. Kroz svoje aktivnosti u Novoj 2021. godini radit ćemo na stvaranju naselja za mlade, te ista im ustupiti na korištenje i omogućiti kupovinu po niskim cijenama - kazali su sekretar Povjereništva AM SDA Malik Spahić i izvršni sekretar Esmir Haznadar.

Također, akcentirali su da kvalitetan utrošak slobodnog vremena predstavlja odrednicu za formiranje zdrave ličnosti, kao i na inkorporiranje pozitivnih vrijednosti. Sarađujući sa sportskim udruženjima koja su većina i omladinska žele provesti istraživanje i predložiti donošenje strateškog dokumenta za sva pitanja sporta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...