ODMAH U ZATVOR S NJIMA: Policija u Banjoj Luci uhapsila četiri osobe, ono što su kod njih pronašli je jezivo…

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da su slobode lišena lica čiji su inicijali B.P, M.P, N.Ć. i R.M.

  • Hronika

  • 27. Dec. 2020  27. Dec. 2020

  • 3

Banjalučka policija uhapisla je četiri lica kod kojih je pronašla falsifikovane novčanice i razne dokumente, kao što su PCR testovi.

Iz Policijske uprave Banjaluka su naveli da su slobode lišena lica čiji su inicijali B.P, M.P, N.Ć. i R.M.

Prilikom pretresa stana na području grada, koji koriste osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto više falsifikovanih novčanica u apoenima 100 KM i 10 KM, više falsifikovanih pečata, razne vrste falsifikovanih dokumenata.

Pronađeni su falsifikovani nalazi pi-si-ar kovid testova, dokumenti za dobijanje kredita, uvjerenja, potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte, uvjerenja o prebivalištu, falsifikovane lične karte, UV lampe.

Iz policije su naveli da su pronađeni i laserski štampači, laserska gravika, razne hemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za falsifikovanje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.



Sve aktivnosti u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

Uhapšena lica osumnjičena su za krivična djela krivotvorenje novca, omogućavanje uživanja droge, falsifikovanje isprave i izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na upotrebu sredstava za falsifikovanje isprava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...