PREKRŠILI SVE MJERE: U jednom lokalu u BiH zatečeno 235 ljudi, u dva se dernečilo nakon radnog vremena

Pripadnici MUP-a RS-a za vikend su u tri ugostiteljska objekta u Mrkonjić-Gradu, Banjoj Luci i Tesliću zabilježila kršenje mjera za prevenciju širenja koronavirusa.

  • Hronika

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 0

U ugostiteljskom objektu u Mrkonjić-Gradu policija je u petak oko 21 sat zatekla čak 235 osoba.

Banjalučka policija je dan kasnije u 22.45 sati u jednom ugostiteljskom objektu zatekla 80 gostiju, iako je radno vrijeme isteklo, čime je prekršena odluka Štaba za vanredne situacije.

I policija u Tesliću je imala posla, jer je u 2.10 poslije ponoći u jednom ugostiteljskom objektu zatekla 17 osoba, iako je radno vrijeme bilo završeno, prenosi Hayat.

Ove događaje policija je prijavila nadležnim tužilaštvima, koja su se izjasnila da se radi o krivičnim djelima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Također, policija je u protekla tri dana evidentirala i 21 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštitne maske na javnim površinama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...