OVAKVE PAPRIKE NISTE PROBALI: Pečene i punjene tunjevinom za ekstra gastro doživljaj

Možete da koristite pečenu papriku iz tegle, što će još više olakšati posao, i gotovi ste za pet minuta.

  • Gastro

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 0

SASTOJCI: 

paprika - 2 komada, velike ili 3 male (pečena crvena)
tunjevina - 100 g ocijeđene tune iz konzerve
crne masline - 8 komada ili po ukusu
peršun - 1/2 vezice ili 2 kašike smrznutog
majoneza - 2 kašike
kapari - 1 kašika
pesto - 1 kašičica od bosiljka
morska so
biber - po ukusu
maslinovo ulje - ekstra djevičansko za aromatizaciju

PRIPREMA:

Možete da koristite pečenu papriku iz tegle, što će još više olakšati posao i gotovi ste za pet minuta.

Druga varijanta je da paprike ispečete i da ih zatim pripremite s nadjevom od tunjevine.

Operite paprike i pecite ih u rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od veličine. Ostavite ih da se ohlade u papirnoj vrećici. Nasijecite paprike po dužini na tri trake i odstranite dršku i sjeme.

Stavite tunjevinu u posudu i izmrvite je na komadiće.

Dodajte nasjeckani peršun, kapare, pesto i majonezu. Promiješajte da se sastojci ujednače.

Rasporedite nadjev na trake od paprike i umotajte rolate.

Postavite rolate od crvene paprike i tunjevine u tanjir za posluženje, posolite lagano i začinite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Poslužite hladno predjelo.

(CdM/Bonapeti.rs) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...